vineri, 22 iulie 2011

...pai ori suntem profesori, ori nu mai suntem...

      Da si dupa cum ziceam cand spuneam, dupa BAC a venit randul profesorilor sa arate ce pot, sa dea din ei si  in ei si semeni cu cunostiinte asternute pe foile de examen. Zis si facut, dar tam-tam-ul mediatic de dupa, no asa ceva nu am vazut, mai nu erau facut repetenti profesorii, si mai auzeam si un atl revers al medaliei cum ca vai nu stiu ce studenta cu 10 pe linie in facultate si la master, a luat 10 si la titularizare si are un post nu stiu pe unde la tara si o compatimeau. Mai aia, mai gusterilor, daca fata respectiva a fost de 10 pe linie, asta nu inseamna ca si merita un post in buricul targului, poate fata e o "nerd" de clasa, o tipa care a sters cu coatele pe bancile scolii, si ce vreau sa zic ca nu inseamna ca va fi si o profesoara buna, oricum programele in general pentru examenele de titularizare nu au nicio relevanta cu ce se va preda in scolii, didactica peste didactica de nu mai poti, dar unde trebuie sa se insiste e practica pedagogica stimati colegi, acolo e baza, e tocmai acolo, dar dragii studenti iau niste note mult prea mari la practica pedagogica, ori functioneaza "locutiunea" "darea de mana" etc. Sunt multe de spus, dar nu stiu cum se face ca de fiecare data cand incep sa vorbesc pe blogul asta de pe tema unor subiecte delicate ma enervez si abandonez, sau ma abandonez pe mine in valtoarea necunoscutelor in Romania asta, a nebuloaselor, a gaurilor negre din mintea, inima si bugetul romanilor...Hai ca termin, pana nu ma termin eu de cap, dar poate voiati sa vorbesc in seara asta de campionatul de fotbal, de ce "frumos" e si asta, zici ca e mama Mamba lui Dorin, dar asta poate la "Discursul etapei" ca de recurs nu poate fi vorba la cata furaciune si inselaciune e si acolo....alta gaura neagra...de pe alta galaxie...ok, v-am salutat dragi, drage si cred ca...draci ca de diavolite nu ma iau ca de alea se ocupa Piper, Phoebe si Paige:)))

Un comentariu:

  1. Eh.... pe principul "ia d'aci sa iau si eu un 10" s-a mers aproape dintotdeauna! (bineinteles, dupa '89) Si apoi se mira toti ca "saracii" copii pica la BAC pe capete, si nu's in stare sa citeasca bine nici macar Abecedarul din clasa I.
    Sistemul educational nu mai este ce-a fost odata! Acum se face facultate "ca sa nu te plictisesti acasa"! Sa aiba de unde veni, si unde pleca...sa nu le scoata ochii mami si tati ca nu fac nimic si le dau bani degeaba! Ca doar nu si-or cauta de munca de la 18 ani. Dooh!! Munca-i pt fraieri, clar!!
    Si daca Doamne-fereste se trezeste vreo unu' care invata de rupe, participa la olimpiade etc, si ajunge profesor (printre altele), e stigmatizat, ca deh, are prea multa scoala "fraierul" si nu stie el sa-si traiasca viata!
    Cam asta e Romania zilelor noastre....trist, dar adevarat!

    RăspundețiȘtergere