joi, 20 ianuarie 2011

...hai cu munca ala sclav...

       "Munca innobileaza pe om"...cam asa suna un proverb ca "prosubstantiv" nu poate fi, iar zicatoare nu mai zic, dar poate ii dau totusi acceptul pentru "scrisatoare". Mai nu stiu cum suna poverbul asta, dar in ziua de azi cam cade, dar cade bine, de la o inaltime care ii face si pe alpinisti sa le tremure gingiile, gingii care vor cadea peste serpasii care ii ajuta. Zic asta pentru ca a trecut timpul in care munca era bratara de aur, acuma e un sirag de "perle" suferinde de metal coroziv ce scorojeste sufletul omului, rezultatul si castigurile dupa munca respectiva ajungand sa erodeze fiinta umana fizic, estetic, psihic, intelectual, moral. Nu vreau acuma sa spun ca nu este frumos sa muncesti, sau ca nu sunt sumedenii de meserii ce merita incercate, practicate, dar eu ma refer la modul cum suntem rasplatiti dupa munca depusa, cat de apreciati suntem dupa ceea ce am muncit, fie de directori, sefi sau colegi de munca, cum suntem priviti dupa ce am lucrat ceva anume, fie orice, munca sa fie. Am ajuns sa fim niste sclavi intr-o era ce se vrea modernista, era unde noile tehnologii si mecanizarea ar trebui poate sa ne solicite pe noi, oamenii, mai putin, facand loc aparaturilor si robotilor dirijati tot de noi ce e drept. As vrea sa stiu totusi, dintre voi, prieteni, amici, colegi cati sunteti multumiti de plata serviciilor dumneavoastra la stat, privat, cati sunteti de bucurosi cand va vine ziua de salariu, cu cati bani mai ramaneti dupa ce va luati leafa, si cati va pierdeti ceafa dupa durerile de cap, adevarate cefalee si dureri de minte ca ati ramas cu mana goala, ca sacosa ce trebuia sa fie plina de cumparaturi nu a mai ajuns pe la supermarket, cati, cati, cati?
   Am inceput subiectul despre MUNCA si incet incet m-am transferat mai ceva ca banii de la Western Union la vesnicul subiect BANI, pentru ca nu-i asa, cele doua domenii se intercaleaza, se interfereaza, realizand de cele mai multe ori un transfer negativ, in detrimentul transferului pozitiv.
   Inchei aici subiectul care e de o sfera imensa, ramanand a mai reveni la el, cand voi avea mai multi bani sa-mi platesc curentul, care cred ca se va lua in 5...4...3...2...1_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________dead line...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu