marți, 25 ianuarie 2011

...viciul in sine...

    Vicii...toata lumea le are, eu, noi, tu, voi, ei, ele le au...mai mult sau mai putin, fie ca e vorba de cate unuul sau mai multe, toti suntem viciosi intr-o societate viciata. Bogdan fumeaza, cica o face de gest si ca ar gandi mai "pervers", Ionel bea, ca cica il face sa uite de probleme cufundandu-se in starile bahice ce ii valseaza mintea, Maria nu e chiar fidela sotului, facand din infidelitate un viciu cu care traieste nu sporadic, ci destul de des, Grigore baga carne in el ca in spitalul de urgenta, facand sa aiba viciul de gurmandul carnivor, Vasile isi doreste bani mai multi decat poate castiga, ceea ce il face sa fure, facand din viata sa o talharie, Jenel face din vise un viciu vazandu-se in realitate burghez, cand de fapt si in vis e un gunoi de om, Misu face pe asistentul de serviciu si isi injecteaza direct viciul mortal datator cica de placere ce killer-este trupul si sufletul, Silviu are ca viciu femeile, ele, fetele rele s.a.m.d, lista fiind lunga si dureroasa poate, orice ar fi viciile ne lasa fara bani, vise, familie, prieteni de multe ori.
   Ce putem face ca sa ne oprim? Dar oare vrem sa ne oprim? Oare putem sa ne oprim? Oare putem scoate VICIUL din vocabularul existentei noastre? Oare viciul poate fi viciat? Oare viciul nu s-a nascut dintr-un viciu? Oare viciul e placere sau durere in timp? Oare unde vom ajunge avand vicii?
  La aceste intrebari va puteti raspunde numai singuri sau nu, prin anumite programe sau persoane care avand o pregatire specializata in domeniu va poate ajuta mai mult sau mai putin. Nu vreau acuma sa fac o campanie cu aceasta ocazie, sau sa spun ca nu am vicii, dar e bine sa reflectam in timp si spatiu cat de bine ne face sau nu un lucru ce e poate cotidian in viata noastra, noi ii permitem asta, noi il alegem, asa ca TU DECIZI!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu