miercuri, 15 septembrie 2010

...cand filmul bate viata...

          As vrea sa scriu azi despre un film care m-a impresionat foarte mult, o capodopera recomandata de mult-stiutul, mult-iubitul meu prieten Dorin, o tentativa de recenzie ca sa zic asa, in stilul meu la filmul Malena.
          Filmul "Malena" reprezinta o adevarata capodopera a cinematografiei moderne, un indelung sir de trairi si suferinte a personajului feminin Malena, inchegate cu magistralul stil inocent de observare si adorare dus pana la paroxism a tanarului fermecat pentru eternitate asupra ei, totul completandu-se cu o narare de exceptie ce te face pur si simplu sa uiti de cotidianul rautacios si sa devii partas principal saiu figurant in acest film.
         Malena, despre Malena...hmmm de-ar mai fi femei asa ca ea in ziua de azi, ea este arhetipul femeii primordiale, eveiste, pur si simplu la fiecare pas al ei, se nasc la fieacare colt de strada povesti barfitoare nascute din invidia prosteasca al concetatenilor ei, povesti legate in primul si principalul rand de frumusetea inocenta., senzuala, angelica a Malenei, un adevarat prototip al femeii fidele in ciuda zvonurilor ca barbatul ei ar fi mort. Dincolo, in celalalt plan se afla junele-narator, baiatul orbit de prezenta si existenta Malenei, ea reprezinta totul pentru el, este aerul, atat de vital pentru el, iar felul cum isi desfasoara "spionajul" pueril te face sa te gandesti la diferenta majora dintre tinerii nostri romani care se autocondamna in ziua de azi la limitare si acesti pusti demn de tot respectul.
      As putea spune ca si concluzie ca asteptam de mult timp asemenea tip de film, un film de calificativ maxim, regizat de marele Giusseppe Tornatore, regizor, scenarist, producator, monteur etc. si ma bucur mult de existenta lui, a acestui film si spun sincer ca va ocupa in mintea si sufletul meu un loc de colectie. Mai multe va las pe voi sa descoperiti vizionandu-l.
Citatul zilei: "Eu resping realitatea voastra si o inlocuiesc cu a mea." ( Adam Savage )

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru alegerea facuta...e super tare filmul si u l-ai prezentat intr-o maniera superba, sper sa-l aprecieze cel putin la fel de mult si acele persoane care intentioneaza sa-l vizioneze.
    Vizionare placuta celor care nu l-au vazut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Malena...Malena are toate calitatile si un singur defect: nu exista in realitate. Desi, cred ca orice femeie are acolo ascuns un pui de Malena:) Este o vorba, barbatul cauta FEMEIA in toate femeile, iar femeia cauta barbatii intr-un singur BARBAT. De aceea, prototipul femeii ideale este acela de a nu insela, iar cel al barbatului este de a insela mereu in cautarea disperata a Evei.
    Filmul Malena prin frumusetea si puritatea lui trezeste regrete atat intr-un el, cat si intr-o ea care nu-si gasesc implinirea dragostei ideale.
    Da, frumos film.

    RăspundețiȘtergere